Basın Odası

İş Bankası’ndan bir ilk
13.06.2012

İş Bankası’ndan bir ilk

İş Bankası sadece yabancı sermayeli firmalara hizmet sunacak ihtisas şubesiyle bir yeniliğe daha imza attı.

İş Bankası, Türk bankacılık sektöründe bir ilke imza atarak sadece yabancı sermayeli şirketlere hizmet sunan yeni bir şube açtı. İş Bankası’nın “Yabancı Sermayeli Şirketler Şubesi” kuruluş aşamasından itibaren yabancı sermayeli firmaların yanında yer alıyor ve sadece yabancı sermayeli şirketlere özel çözümler sunarak, bu firmaların tek noktadan bilgi ve hizmet almalarını sağlıyor.

İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, şubenin açılış töreninde yaptığı konuşmasında Türkiye’ye giriş yapan uluslararası doğrudan yatırımların toplamının 1975-2000 yılları arasında 10,6 milyar USD iken, 2001 yılından bugüne kadar ise bu rakamın 110 milyar USD seviyesine yükseldiğine dikkat çekerek, sadece yabancı sermayeli şirketlere özel çözümler sunacak bir şube ihtiyacı oluştuğunu söyledi.

Adnan Bali, “Burada hedef kitlemiz, Türkiye’de faaliyet gösteren ve yeteri kadar bankacılık sistemine erişememiş ve yeteri kadar yüksek paylarla çalışma imkânı bulamadığımız firmalara hizmet verebilmektir. Bu firmalara şu anda İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere birçok şehirde kurduğumuz kurumsal şubeler kanalıyla hizmet vermekteyiz. Bu tür firmaların bankacılık sisteminden kullandığı krediler içerisinde bankamızın payı yüzde 8,5-9 gibi oranlardan, bu kurumsal şube yapılanması suretiyle yüzde 22′lerin üzerine çıkmıştır. Biz şimdi aynı tecrübeyi, odaklanmayı ayrıca gerektiren yabancı sermayeli şirketler için yapacağız” dedi.

Türkiye’nin orta ve uzun vadeli yabancı sermayenin ilgisini gün geçtikçe daha fazla üzerine çektiğini, yabancı sermayeli şirketlerin bölge yönetimlerini Türkiye’ye taşıdıklarını belirten Adnan Bali, bu gelişmelerin sonucunda yabancı sermayeli firmalarla daha kuruluş aşamasında iletişime geçecek, personel yetkinliği ile bu firmaların ihtiyaçlarını doğru tespit ederek uygun bankacılık ürün ve hizmet çözümlerini sunacak bir ihtisas şubesi kurduklarını ifade etti.

“Yabancı Sermayeli Şirketler Şubesi” ile sektörde bir ilke imza attıklarını hatırlatan Adnan Bali, “Şubemiz, Türkiye’de yerleşik yabancı sermayeli şirketlere sunmakta olduğu hizmetlerde kendini evinde hissettirmek ilkesi ile hareket etmekte ve bu doğrultuda müşterilerine özel çözümler üreterek farklılığını ön plana çıkarmaktadır” dedi. İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, yabancı sermayeli firmalara yönelik yapılanma modeli ile İş Bankası’nın çokuluslu banka olma stratejisini bir kez daha ön plana çıkardıklarını belirterek, “Bu doğrultuda İş Bankası, önümüzdeki dönemde de, iş ortağı olarak gördüğü müşterileri ile birlikte büyümeye devam edecektir” dedi.

Haberi Paylaş
  • Share 'İş Bankası’ndan bir ilk' on Email
  • Share 'İş Bankası’ndan bir ilk' on Twitter
  • Share 'İş Bankası’ndan bir ilk' on LinkedIn
  • Share 'İş Bankası’ndan bir ilk' on Facebook