Basın Odası

Bir Dünya Devi Daha Türkiye’de
04.12.2012

Bir Dünya Devi Daha Türkiye’de

Finans şirketlerine yönelik risk yönetimi alanında danışmanlık ve yazılım çözümleri geliştiren FICO (Fair Isaac Corporation) 56 yıllık birikimiyle şimdi Türkiye’de ve Türk bankalarının hizmetinde.

İstanbul, 04 Aralık 2012 — 1956 yılında ABD’de kurulan ve İngiltere, İspanya, Almanya ve Rusya’nın ardından şimdi de Türkiye’de bölgesel ofis açan FICO,  80 ülkede bankacılık, sigorta, perakende ve sağlık hizmetleri alanında 5 bini aşkın müşterisine hizmet veriyor

Risk  yönetimi ve sahtecilik kontrolü için analitik uygulamalar, karar yönetimi için de pazarlama araçları hizmeti sunan FICO,  2012 yılında elde ettiği 676 milyon dolar gelirle alanında lider firmalardan olduğunu kanıtladı

10 yılı aşkın bir süredir Türkiye’nin önde gelen bankalarına Avrupa ve Amerika merkezleri üzerinden tahsis, müşteri yönetimi, tahsilat yönetimi ve sahtecilik konularında hizmet vermekte olan FICO, İstanbul Ofisini açarak Türkiye’deki işlerini büyütme kararı aldığını açıkladı.

İngiltere, İspanya, Almanya ve Rusya’nın ardından şimdi de Türkiye’de bölgesel  ofis açan FICO,  Türkiye’de bankacılık ve finans sektörüne paralel olarak büyümeyi hedefliyor.

‘’Bankacılık ve finans sektörüne paralel olarak büyüme beklentisi içindeyiz’’
FICO Türkiye Genel Müdürü Kerem Gül,’’ FICO açısından Türkiye, Rusya ve Polonya ile birlikte gelişmekte olan ülkeler arasında yer alıyor. Bu ülkeler içinde Türkiye, bankacılık teknolojilerini daha yetkin kullanma, tüketim alışkanlıkları ve pazar dinamikleri açısından ayrışıyor. Dolayısıyla Türkiye’deki bireysel krediler ve kredi kartları pazarındaki büyümenin kontrollü olarak süreceğini öngörüyoruz. Biz FICO olarak, Türkiye’de krediler pazarı büyüdükçe, rekabet ve risk algısı sürekli değişiklik arz etmeye devam ettikçe, bankacılık ve finans sektörüne paralel olarak büyüme beklentisi içindeyiz’’ dedi.

1956 yılında ABD’de kurulan  ve risk  yönetimi ve sahtecilik kontrolü için analitik uygulamalar, karar yönetimi için de pazarlama araçları hizmeti sunan bir teknoloji şirketi.

Tüketici davranışlarının tahminine yönelik kullanılan matematiksel tekniklerle hemen hemen tüm endüstrilerde risk yönetimi ve ürün pazarlama yöntemlerini şekillendiren FICO,  80 ülkede bankacılık, sigorta, perakende ve sağlık hizmetleri alanında 5 bini aşkın müşterisine hizmet veriyor.

FICO’nun yaratıcı çözümleri,  kredi riski, kredili müşterilerin yönetimi,  tahsilat yönetimi, sahteciliğin belirlenmesi ile riskin azaltılması ve pazarlama faaliyetlerinin müşteriye özel sunulmasını sağlıyor.

Haberi Paylaş
  • Share 'Bir Dünya Devi Daha Türkiye’de' on Email
  • Share 'Bir Dünya Devi Daha Türkiye’de' on Twitter
  • Share 'Bir Dünya Devi Daha Türkiye’de' on LinkedIn
  • Share 'Bir Dünya Devi Daha Türkiye’de' on Facebook