Basın Odası

‘Bu dönemde Türkiye’den çıkılmaz’
09.04.2012

‘Bu dönemde Türkiye’den çıkılmaz’

Krizdeki Avrupa ülkelerinin bankaları Türkiye’de hisselerini satarken İspanyol BBVA kalmakta kararlı.

Genel Müdür Manuel Galatas, “Türkiye şu anda en verimli pazar. Bir bankacı ancak çok zorda kaldığı için çıkar Türkiye’den. Uzun yıllar buradayız diyebilirim” dedi.

Garanti Bankası’nın yüzde 24.9′una 5.8 milyar dolar vererek 2011′in en büyük satın almasını yapan İspanyol BBVA geçen bir yıldan sonra Türkiye macerasını ilk kez SABAH’a anlattı. BBVA Genel Müdürü ve aynı zamanda Garanti Bankası Yönetim Kurulu Üyesi Manuel Galatas, Türkiye’nin üç ana coğrafyalarından birinin merkezinde olduğunu söyledi. Avrupa’da krize giren ülkelerin bankalarının Türkiye’deki geleceği belirsizliğini korurken BBVA çıkmamakta kararlı. Galatas, ülkelerindeki kriz nedeniyle Türkiye’den çıkma niyetindeki bankalar için ise şunu söylüyor: “Türkiye şu anda en hızlı büyüyen pazarlardan biri ve en verimli pazar. Bir bankacı sadece çok zorda olduğu için şu anda Türkiye gibi gelişmekte olan bir pazardan çıkabilir. BBVA olarak uzun yıllar daha burada olacağız diyebilirim” şeklinde konuştu

BBVA’NIN 4′TE 1′İ OLACAK

Manuel Galatas, “Bugün BBVA bulunduğu coğrafyaları üçe ayırıyor. En büyüğü Meksika ve Latin Amerika. Arkasından İspanya ve üçüncü olarak Avrasya geliyor. Avrasya deyince de iki ülkeden bahsediyoruz Çin ve Türkiye. Çin ve Türkiye şu anda BBVA’nın yüzde 20′si. Rakam bu yıl yüzde 25 olacak. Garanti’nin BBVA içindeki önemi çok büyük” dedi.

YATIRIM BANKACILIĞI ALANINDA BÜYÜYECEĞİZ

Yatırım ve kurumsal bankacılık alanında da Türkiye’de büyüyeceklerini söyleyen Galatas, “Garanti ile 10 aydır bu konularda faaliyet gösteriyoruz. Bu alanda daha hızlı büyüyeceğiz. Özellikle Avrupa başta olmak üzere birçok yerden her gün Türkiye’ye ilginin arttığını görüyoruz. İngiltere, Fransa, Almanya ve ABD’den Türkiye’yle ilgili sadece ticaret değil doğrudan yatırım için de çok soru alıyoruz. Kurumsal bankacılık alanında ise Garanti ile 10 aydır çalışıyoruz. Proje finansmanı alanında da işlemlerimiz var. Birleşme ve satın almalar konusunda faaliyetlerimiz var. İkimiz için de önemli bu alan” dedi.

TÜRKİYE KARTALLAR ARASINDA

BBVA’nın gelişim stratejisi içinde en önemli ülkelerden birinin Türkiye olduğunu dile getiren Galatas, “BBVA’da Eagles (Emerging and growth-leading economies) olarak adlandırdığımız Türkçe’de kartallar anlamına gelen bir stratejimiz var. Çin, Hindistan, Brezilya, Endonezya, Kore, Rusya, Meksika, Türkiye ve Tayvan bu ülkeler. Türkiye de bunlardan biri ” dedi. Garanti ile üçüncü ülkelerde işbirliğine giderek Ortadoğu’ya açılacaklarını söyleyen Galatas, bölgedeki büyüme planını şöyle özetledi: “Bizim iki kurum olarak bu bölgede ortak iş yapma niyetimiz var. Şu anda bölgeyi analiz ediyoruz diyebilirim. Bu bölgenin bilgi merkezi İstanbul. İstanbul’dan açılacağız.” Sabah

 

Haberi Paylaş
  • Share '‘Bu dönemde Türkiye’den çıkılmaz’' on Email
  • Share '‘Bu dönemde Türkiye’den çıkılmaz’' on Twitter
  • Share '‘Bu dönemde Türkiye’den çıkılmaz’' on LinkedIn
  • Share '‘Bu dönemde Türkiye’den çıkılmaz’' on Facebook