Basın Odası

Efsane bomba gibi dönüyor
08.09.2012

Efsane bomba gibi dönüyor

Tekstil’in duayen ismi İbrahim Kefeli iplik yatırımıyla sektöre dönüyor.

Bisse’nin kurucusu İbrahim Kefeli, marka bilincini ilk fark eden işadamlarımızdan biri. Hatta Bisse’nin reklamlarında rahmetli işadamı Sakıp Sabancı’yı oynatarak önemli bir çıkış yapmıştı. 2007 yılında kardeşi Mustafa Kefeli ile fikir ayrılığına düşerek yolları ayırmış, markayı da kardeşine bırakmıştı…

Ardından adını verdiği İbrahim Kefeli markasıyla Bisse’ye rakip olan Kefeli’nin bu projesi de istediği gibi gitmemiş, İstanbul Metrocity’de açtığı ilk mağazayı da kapatarak hazır giyim sektöründen tamamen çekilmişti. Kefeli uzunca bir süredir kendi deyimiyle inzivadaydı. Sadece sektörden gelen talepler doğrultusunda danışmanlık hizmetleri veriyordu.

Ancak öğrendiğimize göre İbrahim Kefeli artık inzivadan çıkmaya karar vermiş. Yine bildiği iş olan tekstille dönecekmiş. Ancak bu kez tekstilin farklı bir alanında boy gösterecekmiş. Bu duyumların aslını öğrenmek için aradığımızda Kefeli, “Marafil Filament ismiyle geçen yılın sonunda Mustafa Ceren ve Alper Ülger’le ortak bir şirket kurmuştuk. İplik üretimine gireceğiz. Yatırımımız Gaziantep’te olacak. Makine siparişlerini Almanya’ya verdik. Önümüzdeki yıl iplik sektöründe olacağız. Hazır giyim dönemi benim için bitti. Başlangıçta 3 milyon euro’luk yatırım yapıyoruz. Sonrasında duruma göre büyüteceğiz” diyor.

İbrahim Kefeli, görüşmemizde yeni bir işin daha sinyalini verdi ama detay vermekten kaçındı. Sadece barkod işi olduğunu öğrenebildik. Nihai anlaşmalar yapılmadan bu konuda konuşmak istemiyor. Ne de olsa ticari bir sır, bize saygı göstermek düşer… (PARA)

 

Haberi Paylaş
  • Share 'Efsane bomba gibi dönüyor' on Email
  • Share 'Efsane bomba gibi dönüyor' on Twitter
  • Share 'Efsane bomba gibi dönüyor' on LinkedIn
  • Share 'Efsane bomba gibi dönüyor' on Facebook