Basın Odası

“Ekonomideki hızlı büyüme daha uzun vadeli kaynak ihtiyacını artırıyor”
08.04.2012

“Ekonomideki hızlı büyüme daha uzun vadeli kaynak ihtiyacını artırıyor”

 

Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik, ekonomideki hızlı büyüme, yatırımlardaki büyüme ve enflasyonun düşmesiyle birlikte KOBİ’lerin daha uzun vadeli kaynak ihtiyaçlarının artacağına işaret etti. Abdullah Çelik, bunu hesap eden Bank Asya’nın, KOBİ’lere kaynak sunma ve danışmanlık hizmeti verme adına yurtiçi ve yurtdışı çalışmalar yaptığını açıkladı.
Bank Asya ‘Çobanyıldızı Buluşmaları’ adı altında Anadolu’nun değişik illerinde mikro ve KOBİ müşterilerine yönelik düzenlediği toplantıların dördüncüsünü Kayseri’de gerçekleştirdi. Kayseri Hilton Otelde yapılan toplantıya Kayseri Sanayi Odası Meclis Başkanı Nureddin Okandan, Bank Asya Genel Müdürü Abdullah Çelik ve çok sayıda sanayici katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Abdullah Çelik, verdikleri hizmetler hakkında bilgiler aktardı. Çelik, toplantıya ilgi gösteren Kayserili sanayicilere teşekkür ederek, şöyle konuştu: “Bilgilendirme amaçlı yaptığımız bu toplantıda Bank Asya ve hizmetlerinin yanı sıra teşvik ve danışmanlık hizmetleri hakkında da bilgiler veriyoruz. Türkiye ve dünyadaki ekonominin genel durumuna da şöyle bir baktığımız zaman toplantının önemini daha iyi anlamış olacağız. Sizde biliyorsunuz son 42 yılın en düşük enflasyonu yaşanıyor. Yüzde 3.99 gibi. Dünyadaki üçüncü büyüme hızının açıklanması ve 8.9 olarak belirlenmesi çok önemlidir. Yine hareketliliğin artması, ekonomide ve ticaretin arttığı bir dönem yaşıyoruz. Bizde, Bank Asya olarak her zaman KOBİ’lerin yanında olduğumuzu göstermek için gerek temin ettiğimiz kaynaklar gerekse kullandırma biçimi olarak ve özellikle 300 milyon dolar yurtdışından temin edilen kaynaklarla KOBİ’lere hizmet sunuyoruz. Sizlere hem danışmanlık hizmeti sağlamak, hem de yatırım kaynakları hizmeti verme adına Bank Asya hazırdır.”

“300 MİLYON DOLARLIK SENDİKASYON KREDİSİNİ KOBİ’LERİN HİZMETİNE SUNDUK”
‘Bugüne kadar Bank Asya, topladığı mevduatlar ve yurtdışından 300 milyon dolarlık sendikasyon kredisi temin ederek KOBİ’lerin hizmetine sunduk’ diyen Çelik, “Önümüzdeki dönemde bununla da yetinmeyerek, makro ekonomik verileri, enflasyon düşüşü ve hızlı büyüme, yatırımlardaki hızlı büyümeyi, ekonominin önümüzdeki dönemde daha uzun vadeli kaynaklara ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Biz bunu dikkate aldık. Uzun vadeli sukuk ihracı gibi bu katılım bankalarının tüm dünyada kullandığı finansman yöntemlerini kullanarak uzun vadeli, sizlerin ihtiyaçlarını karşılama adına çalışmalarımız devam etmektedir.” dedi.
Toplantı Bank Asya yöneticilerinin yatırım Çobanyıldızı işletme destek paketleri, danışmanlık hizmetlerinin detaylı bir şekilde anlatımıyla devam etti. Daha sonra ise paketlerle ilgili katılımcıların sorularına cevap verildi.

Haberi Paylaş
  • Share '“Ekonomideki hızlı büyüme daha uzun vadeli kaynak ihtiyacını artırıyor”' on Email
  • Share '“Ekonomideki hızlı büyüme daha uzun vadeli kaynak ihtiyacını artırıyor”' on Twitter
  • Share '“Ekonomideki hızlı büyüme daha uzun vadeli kaynak ihtiyacını artırıyor”' on LinkedIn
  • Share '“Ekonomideki hızlı büyüme daha uzun vadeli kaynak ihtiyacını artırıyor”' on Facebook