Basın Odası

En yüksek murabaha sendikasyonu aldı
15.05.2012

En yüksek murabaha sendikasyonu aldı

Türkiye Finans’a 350 Milyon dolarla katılım bankacılığının en yüksek murabaha sendikasyonunu aldı.

Türkiye’nin öncü katılım bankası Türkiye Finans, 350 milyon dolarla katılım bankacılığının en büyük murabaha sendikasyonuna imza attı. 15 ülkeden 29 bankanın oluşturduğu konsorsiyumun liderliğini ABC Islamic Bank, HSBC, Noor Islamic Bank ve Standard Chartered Bank üstlendi.

Türkiye Finans, murabaha sendikasyonu ile öncelikle KOBİ’ler olmak üzere kurumsal finansman desteğine ihtiyaç duyan firmalara destek vererek, Türk ekonomisine katma değer yaratmaya devam ediyor.

Katılım bankacılığının öncü kuruluşu Türkiye Finans, ABC Islamic Bank, HSBC, Noor Islamic Bank ve Standard Chartered Bank liderliğinde, 29 bankanın katıldığı murabaha sendikasyonuna imza attı. 14 Mayıs Pazartesi akşamı Conrad İstanbul’da düzenlenen imza törenine Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, ABC Islamic Bank Türkiye Temsilcisi Muzaffer Aksoy, HSBC Küresel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı Selim Kervancı, Noor Islamic Bank CEO’su Hussain Al Qemzi ve Standard Chartered Bank Avrupa, Afrika ve Güney Asya Sorumlusu Hiren Singharay katıldı.

Sendikasyon, 251,5 milyon dolar ve 76,5 milyon euro olmak üzere toplamda 350 milyon dolarla Katılım Bankacılığı sektöründe bugüne kadar yapılan en büyük murabaha sendikasyonu olma özelliği taşıyor. Kredinin vadesi 1 yıl, kâr oranı ise 6 aylık Libor / Euribor + %2.00 olarak belirlendi. Avrupa ve Körfez Bölgesi’nin önemli bankalarının katıldığı konsorsiyuma Kuveytli Warba Bank da ilk kez dahil olarak Türk sendikasyon piyasasına giriş yaptı.

29 bankanın Türk ekonomisi ve Türkiye Finans’a güvenerek murabaha sendikasyonu ile Türkiye’ye yatırım yaptığına dikkat çeken Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Geçtiğimiz yıl, katılım bankacılığı alanında hayata geçen en büyük murabaha sendikasyonuna imza atmıştık.

Bu yıl da sendikasyon için bankalara mart ayında yetki verdik. İki ay gibi kısa bir zamanda talepleri topladık. Geçtiğimiz yıl 19 olan katılımcı banka sayısı, bu yıl 29’a yükseldi. Bu durum, uluslararası piyasaların Türk ekonomisine ve bu yıl Fitch tarafından değerlendirildikten sonra Türkiye’de en yüksek kredi notuna sahip beş bankadan biri olan Türkiye Finans’a güvenlerini göst mercial Bank, AlBaraka Islamic Bank, Alubaf Arab International Bank, Citibank, National Bank for Development, Arab Bank, BankMed, Credit Libanais, Zürcher Kantonalbank, Deutsche Bank, GarantiBank International, Vakıfbank International, Banka Kombetare Tregtare, Anadolubank Nederland, Oberbank, UBI Banca International, Capital Bank of Jordan. eriyor. Aynı zamanda Türk bankalarının uluslararası gücünü ve itibarını da gözler önüne seriyor” diye bilgi verdi. Derya Gürerk, murabaha sendikasyonunun Türk bankacılık sektörü ve Türk ekonomisi için ek kredi ve likidite imkânı sağladığına dikkat çekti. Gürerk, “Türkiye Finans olarak, bu sendikasyonu öncelikle KOBİ’ler olmak üzere kurumsal finansman desteğine ihtiyaç duyan firmalara, uygun maliyet ve şartlarda kullandıracağız” dedi.

Sendikasyona Katılan Bankalar

ABC Islamic Bank, HSBC, Noor Islamic Bank, Standard Chartered Bank, Ajman Bank, Al Hilal Bank, Bank Audi, Qatar Islamic Bank, Warba Bank, National Bank of Kuwait, Bank Sohar, Boubyan Bank, British Arab Com

Haberi Paylaş
  • Share 'En yüksek murabaha sendikasyonu aldı' on Email
  • Share 'En yüksek murabaha sendikasyonu aldı' on Twitter
  • Share 'En yüksek murabaha sendikasyonu aldı' on LinkedIn
  • Share 'En yüksek murabaha sendikasyonu aldı' on Facebook