Basın Odası

Finansbank- Sompo Japan işbirliği
19.06.2012

Finansbank- Sompo Japan işbirliği

Finansbank, Sompo Japan Sigorta ile 15 yıllık iş birliğine imza attı.

Finansbank, hayat dışı sigortacılık alanında Japonya’nın en büyük 2., dünyanın en büyük 12. sigorta şirketi olan Sompo Japan’in iştiraki olan Sompo Japan Sigorta ile 15 yıllık acentelik anlaşması imzaladı. Anlaşma kapsamında Finansbank, Sompo Japan’ın hayat dışı sigorta ürünlerinin satışını gerçekleştirecek. Finansbank, bu anlaşma ile ortak yapılan iş planına bağlı olarak 15 sene süresince toplam 1 milyar TL’yi aşan ek gelir kazanmayı bekliyor.

Finansbank, hayat dışı sigortacılık alanında Japonya’nın en büyük 2., dünyanın en büyük 12. sigorta şirketi olan Sompo Japan’in iştiraki olan Sompo Japan Sigorta ile 15 yıllık bir acentelik sözleşmesi yaparak stratejik bir ortaklığa imza attı. 19 Haziran 2012 tarihinde Japonya’nın Tokyo kentinde imzalanan anlaşma ile Finansbank, Sompo Japan Sigorta’nın hayat dışı sigorta ürünlerini 15 yıl boyunca müşterilerine sunacak.

“Anlaşma ile 1 milyar TL’yi aşan ek gelir elde edeceğiz”

Sompo Japan Sigorta ile yapılan anlaşma hakkında konuşan Finansbank Yönetim Kurulu Başkanı ve Grup CEO’su Ömer Aras, ortak projelerle gelişmiş piyasalardaki ürün çeşitliliğini Türk piyasası şartları ve müşteri ihtiyaçlarına uygun şekilde müşterilerine sunacaklarını belirtti. Aras, “İmzaladığımız acentelik anlaşması ile yaklaşık 10 milyon müşterimize özel çözümler sunarak, sektördeki güçlü konumumuzu pekiştirmeyi hedefliyoruz. Aynı zamanda anlaşma ile ortak yapılan iş planına bağlı olarak 15 yıl boyunca toplamda 1 milyar TL’yi aşan ek gelir yaratacağız” dedi.

“Sigortadaki büyüme potansiyeli yakalanabilir”

Anlaşma ile ilgili konuşan Finansbank Genel Müdürü Temel Güzeloğlu ise ülkemizde sigorta sektörünü değerlendirerek, “Sigorta, son yıllarda en hızlı büyüyen sektörler arasında yer almasına rağmen gelişmiş ekonomilerle karşılaştırıldığında, prim üretimi sigortanın öneminin Türkiye’de yeterince kavranamadığını gösteriyor. Bu anlamda sigorta bilincinin oluşturulması ve doğru çözümlerin sunulmasında, uluslararası piyasalarda tecrübeli bir iş ortağı ile çalışmanın önemi büyük… Biz Sompo Japan Sigorta ile uzun süreli bir stratejik iş birliği kurarak, bu piyasada rakiplerimize göre öne çıkabilmek açısından çok önemli bir adım atıyoruz. Sompo Japan Sigorta’nın uluslararası tecrübelerinden faydalanarak uygun ürün gamının ve çözümlerin sunulması ile bu alandaki büyüme potansiyelini yakalayabileceğimizi düşünüyoruz” dedi.

“Pazarda daha gidilecek yol var”

Sompo Japan Sigorta Yönetim Kurulu üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Shinobu Arimoto stratejik ortaklık ile ilgili olarak şunları söyledi “Türkiye pazarı, genç ve dinamik nüfusu ile sigorta sektörü için oldukça cazip imkânlar sunuyor. Sigorta üretimindeki yükselen grafik pazarda daha gidilecek yol olduğunun bir göstergesi. Bu pazara girerken vizyonumuzu sigortacılık sektöründe standartları yükseltmek ve sektördeki yeniliklerin öncüsü olmak olarak belirledik. Bu doğrultuda bakış açımızla birebir örtüşen, Türkiye’nin dinamik, yenilikçi ve büyük bankalarından Finansbank ile uzun vadeli bir anlaşma imzalamaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

 

Haberi Paylaş
  • Share 'Finansbank- Sompo Japan işbirliği' on Email
  • Share 'Finansbank- Sompo Japan işbirliği' on Twitter
  • Share 'Finansbank- Sompo Japan işbirliği' on LinkedIn
  • Share 'Finansbank- Sompo Japan işbirliği' on Facebook