Basın Odası

KOBİ’ler hangi bankaları tercih ediyor
30.03.2012

KOBİ’ler hangi bankaları tercih ediyor

TNS Türkiye, KOBİ’lerin Bankacılık Hizmetlerini Kullanma davranışlarını araştırdı. Buna göre KOBİ’ler çözüm odaklı bankalarla çalışmak istiyor.

TNS Türkiye, KOBİ’lerin Bankacılık Hizmetlerini Kullanma davranışlarını mercek altına aldı. 618 KOBİ üzerinde yapılan araştırmaya göre, kredi alımında kolaylık sağlayan, ATM’leri erişilebilir noktalarda olan ve ihtiyaca özel ürün ve hizmet geliştiren bankalar en çok tercih edilenler.

TNS Türkiye, Türkiye’nin bütün bölgelerinde, tüketici, banka, sigorta, telekom, sağlık, otomotiv, medya gibi sektörlerin tamamında pazarlama araştırmalarını gerçekleştirmeye devam ediyor. 109 mikro, 328 küçük ölçekli ve 181 orta ölçekli olmak üzere toplam 618 KOBİ üzerinde yapılan “KOBİ’le ve Bankacılık Araştırması ” KOBİ’lerin bankacılık ürünlerini ve hizmetlerini kullanma alışkanlıkları hakkında bilgiler içeriyor.

Araştırmaya göre KOBİ’ler için bankaların çözüm odaklı olması çok önemli. Çalışılan bankanın tercih edilmesinin en önemli nedenleri arasında kredi alımında kolaylık sağlanması, işlemlerin hatasız olması, kredi kartına ek avantajlar sağlanması, sorunların hızlı çözülmesi ve ihtiyaca yönelik özel ürün ve hizmet geliştirilmesi geliyor.

KOBİ’lerin kullandıkları bankacılık hizmetlerinde geçtiğimiz seneye göre gözle görülür değişiklikler var.

• Faydalanılan Bankacılık Hizmetleri’nde bu sene fatura ödemeleri ve para transferlerinde ciddi düşüş gözlenirken, üye işyeri ve banka kartı ile para çekme/yatırma işleminde artış gözüküyor.

Fatura ödemeleri geçen sene %81 bu sene %73

Para transferleri geçen sene %77 bu sene %55

Üye işyeri %42 bu sene %49

Banka kartı ile para çekme yatırma %59 bu sene %66

• Çek senet işlemlerini kullanan KOBİ’ler geçen sene %69 iken bu sene %54, mevduat hesabı kullananlar ise %60 iken bu sene %47.

• Bankalarda yatırım işlemlerini kullananların sayılarında gözle görülür bir artış var. Leasing, factoring, hisse senedi alış/satış, repo hesabı, yatırım fonu alış/satış gibi…

• Şube kanalı hariç en çok kullanılan dağıtım kanalı ATM’ler. Arkasından İnternet Bankacılığı, Telefon Bankacılığı ve Mobil Bakancılık geliyor.

Haberi Paylaş
  • Share 'KOBİ’ler hangi bankaları tercih ediyor' on Email
  • Share 'KOBİ’ler hangi bankaları tercih ediyor' on Twitter
  • Share 'KOBİ’ler hangi bankaları tercih ediyor' on LinkedIn
  • Share 'KOBİ’ler hangi bankaları tercih ediyor' on Facebook