Basın Odası

NBG’ye günde 1 milyon Euro kazandırdı
22.04.2012

NBG’ye günde 1 milyon Euro kazandırdı

Finansbank, 12.3 milyar Euro zarar eden NBG’ye günde 1 milyon Euro kazandırdı.

Finansbank’ın sahibi Yunanistan’ın en büyük bankası National Bank Of Greece (NBG), 2011 yılını 12.3 milyar Euro zararla kapattığını açıklarken, Finansbank’tan günde 1 milyon Euro kâr elde etti.

Böylece Yunanlı bankanın mali sonuçlarına göre, 2011 yılında 365 milyon Euro (849 milyon TL) kâr açıklayan Finansbank’tan NBG’ye her gün 1 milyon Euro kâr düşüyor. NBG’nin yıllık raporunda, Finansbank ile ilgili mali sonuçlar, ‘Dinamik büyümeyle beslenen güçlü kârlılık’ başlığı ile verildi.

Şube sayısını artırdı

NBG yıllık raporunda, Finansbank’ın kârının 2010 yılına göre yüzde 8 düşmesine rağmen, Türkiye ekonomisinin sağlamlığı nedeniyle Finansbank için önümüzdeki yıllarda daha yüksek büyüme beklentisi doğurduğunu vurgulandı. Raporda şu ifadelere yer verildi: “Türkiye’de 2011’de net faiz geliri değişmeyerek, 2010’daki yüksek seviyesini korudu. Bir önceki yıla göre yüzde 16 artan operasyon giderleri, ülkedeki yüksek enflasyon ve Finansbank’ın büyüme yatırımlarından kaynaklanıyor. Finansbank şube sayısını 2011’de yüzde 4 artırarak 520 oldu. Genişlemesine rağmen gelirlerin giderini karşılama oranı yüzde 52 oldu.”

Güçlü ekonomik ortam

NBG ayrıca, Finansbank’ın sermaye yeterlilik oranının yüzde 17.6 ile benzer bankalar arasındaki en yüksek oran olduğuna dikkat çekti. Finansbank’ın kredilerinin 2011’de yüzde 16 artarak 36.8 milyar TL (15.1 milyar Euro) olduğu belirtilen raporda, mevduatının da yüzde 22 arttığı kaydedilirken, ticari kredilerdeki yüzde 12’lik artışın ülkedeki güçlü ekonomik atmosferi yansıttığı vurgulandı.

Önümüzdeki aylarda Finansbank’ta azınlık hissesi satacağız

NBG CEO’su Apostolos Tamvakakis, bankanın son iki yılda, 250 milyon Euro’luk maliyet kesintisi yaptığını belirterek, şunları söyledi: “Zorlu bir yılı geride bırakan Yunanistan’a yönelik kurtarma paketleri aynı zamanda ekonomide toparlanma için yeni fırsatlar sunuyor. Yunan bankacılık sisteminin bütçe krizinden olumsuz etkilendiği çok açık. Sektör milyarlarca Euro’luk zararla karşı karşıya. Bankamız sermaye yapısını güçlendirmek amacıyla maliyetlerini düşürme çabalarına devam edecek. Önümüzdeki aylarda sermaye yapımızı güçlendirme çabaları kapsamında Finansbank’ta azınlık hissesi satmaya hazırlanıyoruz.” hürriyet

Haberi Paylaş
  • Share 'NBG’ye günde 1 milyon Euro kazandırdı' on Email
  • Share 'NBG’ye günde 1 milyon Euro kazandırdı' on Twitter
  • Share 'NBG’ye günde 1 milyon Euro kazandırdı' on LinkedIn
  • Share 'NBG’ye günde 1 milyon Euro kazandırdı' on Facebook