Basın Odası

Özyeğin, 3. bankayı Fransızlarla kuruyor
23.05.2012

Özyeğin, 3. bankayı Fransızlarla kuruyor

Hüsnü Özyeğin, dev hipermarketler zinciri Auchan Group’la Rusya’da banka kurmak için anlaşma sağladı.

Türkiye’nin en zenginleri listesinin tepesinde yer alan işadamı Hüsnü Özyeğin, dev hipermarketler zinciri Auchan Group’la Rusya’da banka kurmak için anlaşma sağladı.

122 şube ile Rusya’nın en büyük bankalarından biri haline gelen Credit Europe Bank’ın sahibi olan Özyeğin, geçen ay da IKEA ile anlaşma sağlayarak Rusya’da faaliyette bulunacak IKANO Bank’ın kuruluşu için imza atmıştı. Credit Europe Bank’tan yapılan açıklamada, “Auchan hipermarketler zincirinin Fransa’daki bankası Oney Banque Accord’la Rusya’da ortak banka kurulması için hukukî süreç başlatıldı.” denildi. Ortak banka ile Auchan, Leroy Merlin ve Decathlon perakende zincirlerinin müşterilerine özel hizmet verilebilecek. Yaklaşık 300 milyon ruble (10 milyon dolar) sermaye ile kuruluş başvurusu yapılan yeni bankanın 2013 başına kadar hazır olması planlanıyor. Yeni kurulacak bankada Credit Europe Bank yüzde 40 ve Oney Banque Accord yüzde 60 ortak olacak.

Rusya piyasasında Oney Banque Accord’un güçlenmesine katkı sağlayacak Credit Europe Bank birbirinden bağımsız olarak faaliyetlerini sürdürecek. Credit Europe üst yöneticisi (CEO) Murat Başbay, “Bizim için ortak banka çalışması hayli ilginç ve Rusya’daki faaliyetlerimizin gelişmesini sağlıyor. Böylece müşterilerimize çok daha geniş alanda hizmet sunma imkânı bulacağız.” dedi. Auchan Group içinde yer alan Oney Banque Accord’un Asya ve Avrupa ülkelerinde 6,8 milyon müşterisi bulunuyor. 11 ülkede faaliyette bulunan bankanın 2 binden fazla çalışanı var. Geçen yılki kârı ise 397 milyon Euro.

Hüsnü Özyeğin, Finansbank’ı Yunanistan’a satmasının ardından Rusya ve Avrupa ülkelerinde Credit Europe Bank’la çalışmalarını sürdürüyor. Rusya’da 7 saat dilimindeki 53 şehirde 122 şubeye ulaşan Credit Europe Bank 4 bin 600 kişiye istihdam sağlıyor. 10 milyon dolar sermaye ile başlayan banka şimdilerde 550 milyon dolar sermayeye ulaşmış durumda. Özellikle bireysel kredilerde etkili olan banka, her gün 200 kişiye otomobil kredisi veriyor ve bu alanda Rusya’nın ilk beş bankası arasında yer alıyor. Rusya’da 3 milyon müşteriye ulaşan Credit Europe Bank’ın 1 milyonun üzerinde de kredi kartı müşterisi bulunuyor. ZAMAN

Haberi Paylaş
  • Share 'Özyeğin, 3. bankayı Fransızlarla kuruyor' on Email
  • Share 'Özyeğin, 3. bankayı Fransızlarla kuruyor' on Twitter
  • Share 'Özyeğin, 3. bankayı Fransızlarla kuruyor' on LinkedIn
  • Share 'Özyeğin, 3. bankayı Fransızlarla kuruyor' on Facebook