Basın Odası

Şekerbank’a ilk VTMK ihracı ödülü
19.04.2012

Şekerbank’a ilk VTMK ihracı ödülü

Şekerbank, EMEA Finance 2011 Yılı Başarı Ödülleri kapsamında “En iyi Varlık Teminatlı Menkul Kıymet Ödülü”nü aldı.

Esnaf ve küçük işletmeler için, yurtdışına yönelik, KOBİ kredileri teminatlı Varlık Teminatlı Menkul Kıymet (VTMK) ihraç ederek Türkiye’de ve dünyada bir ilki gerçekleştiren Şekerbank, EMEA Finance 2011 Yılı Başarı Ödülleri kapsamında “En iyi Varlık Teminatlı Menkul Kıymet Ödülü”ne (Best Covered Bond) değer görüldü.

Gelişmekte olan piyasalarda öncülük, yenilikçi yaklaşım ve sağlam finansal strateji kriterlerinin dikkate alındığı başarı ödüllerinde, Şekerbank, dünyanın KOBİ kredileri teminatlı gerçekleştirilen ilk VTMK ihracı işlemi ile ödül kazandı.

Esnaf ve küçük işletmeler için, KOBİ kredileri teminatlı VTMK ihraç ederek dünyada bir ilki gerçekleştiren Şekerbank, bu ihraç ile uluslararası finans kuruluşlarıyla Anadolu’nun esnaf ve küçük işletmeleri arasında 800 milyon TL’lik finansman köprüsü kurmuş oldu.

Sermaye Piyasası Kurulu’nun öncü düzenlemeleri ile gerçekleştirilen Türkiye’nin ilk VTMK ihracının ilk diliminde; IFC (Uluslararası Finans Kuruluşu), FMO (Hollanda Yatırım Bankası) ve UniCredit Bank AG nitelikli yatırımcılar olarak yer aldı. İkinci serinin yatırımcıları ise European Investment Bank (EIB) ve European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) oldu.

Şekerbank Finansal Kurumlar Genel Müdür Yardımcısı Zeki Önder, Banka olarak Varlık Teminatlı Menkul Kıymet İhracı işlemi ile ilk kez uluslararası platformda TL olarak yapılandırılmış bir sürdürülebilir KOBİ finansmanı modeli oluşturduklarını belirtti. Zeki Önder, “Bankamız, KOBİ VTMK Programı isimli bu model ile sağlanan kaynağı, yine KOBİ’lere, esnafa finansman olarak kullandırmakta ve KOBİ’ler için hem sürdürülebilir hem de uzun vadeli fonlama imkanı sağlamaktadır. EMEA Finance’ın Bankamıza değer gördüğü ‘En İyi Varlık Teminatlı Menkul Kıymet İhracı’ ödülü, aynı zamanda Şekerbank’ın gücüne, uzmanlığına, güvenilirliğine, üreten kesimler ile Anadolu’ya yakınlığına ve hepsinden önemlisi ülkemiz ekonomisine duyulan güvenin bir teyidi olmuştur” dedi.

Haberi Paylaş
  • Share 'Şekerbank’a ilk VTMK ihracı ödülü' on Email
  • Share 'Şekerbank’a ilk VTMK ihracı ödülü' on Twitter
  • Share 'Şekerbank’a ilk VTMK ihracı ödülü' on LinkedIn
  • Share 'Şekerbank’a ilk VTMK ihracı ödülü' on Facebook