Basın Odası

Suudi NCB Türkiye’ye asılacak
28.04.2012

Suudi NCB Türkiye’ye asılacak

Çoğunluk hissesi Suudi NCB’ye ait olan Türkiye Finans 5 yılda bilanço büyüklüğünü 13.5 milyar liradan 40 milyar liranın üzerine çıkaracak.

Yüzde 60 hissesi Suudi Arabistan’ın en büyük bankası olan The National Commercial Bank’a (NCB) ait olan Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Derya Gürerk ana hissedarın Türk bankacılık sektörünün geleceğine inandığını ve güvendiğini vurgulayarak, ‘Türkiye’de büyümek konusunda çok isteklilier. Bu konuda elini de cebine atmaya hazır’ mesajını verdi.

Büyüme stratejileri çerçevesinde 5 yıllık plan yaptıklarını belirten Gürerk, 2016 yılında 40 milyar liranın üzerinde bilanço büyüklüğüne, 30 milyar liralık kredi hacmine ve 5.2 milyar liralık sermaye büyüklüğüne ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Türkiye Finans’ta geçen yıl genel müdürlük koltuğuna oturan ve ilk defa ekonomi basını ile bir araya gelen Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, bankanın 5 yıllık yol haritasını ve sektöre yönelik beklentilerini paylaştı. KOBİ ve ticari bankacılıkta büyümeyi hedeflediklerini belirten Gürerk, geçen yıl kredilerde yüzde 30′un üzerinde büyüdüklerini bu yıl da yüzde 24 oranında büyümeyi hedeflediklerini aktardı. Şu anda 182 olan şube sayısını yıl sonuna kadar 200′e çıkarmayı planladıklarını belirten Derya Gürerk, 3 bin 385 olan eleman sayısını da yüzde 10 artırmak istediklerini söyledi.

KAR HEDEFİ 278 MİLYON TL

Gürerk, 2011 yılsonu itibarıyla 232 milyon lira net kar ile katılım bankaları arasında en yüksek kar açıklayan banka olduklarını vurgulayarak 2012 yılında ise hedeflerinin bu rakamı yüzde 20 artırarak 278 milyon liraya ulaşmak olduğunu ifade etti.

AYRIMCILIĞA KARŞIYIM

DERYA Gürerk bir soru üzerine, bankacılık sektöründe Türkiye Bankalar Birliği ile Türkiye Katılım Bankaları Birliği olarak iki ayrı birlik olmasına ilişkin ise şunları söyledi: ‘Bankacılık sektörünün tek birlik altında toplanması gerektiğine inanıyorum. Nereden çıktı bu ayrımcılık anlayamıyorum. Bir sürü ortak komite var ve bizden de arkadaşlar katılıyor.’

YURT DIŞI ANLAMSIZ

TÜRKİYE Finans’ın yurt- dışı büyüme stratejisine ilişkin bir soru üzerine Gürerk, ana hissedarları NCB’nin zaten Körfez Bölgesi’nde etkin bir banka olduğunu vurgulayarak şu yanıtı verdi: ‘Ayrıca yurtdışında şubeleşmeyi düşünmüyoruz. Doğu Avrupa’ya bakıyoruz ama muhabirlik ilişkileri çerçevesinde. Türkiye’de büyüme potansiyeli daha yüksek.Türkiye pazarı bize yeter.’ AKŞAM

 

Haberi Paylaş
  • Share 'Suudi NCB Türkiye’ye asılacak' on Email
  • Share 'Suudi NCB Türkiye’ye asılacak' on Twitter
  • Share 'Suudi NCB Türkiye’ye asılacak' on LinkedIn
  • Share 'Suudi NCB Türkiye’ye asılacak' on Facebook