Basın Odası

Türkiye Finans sermaye artırdı
11.06.2012

Türkiye Finans sermaye artırdı

Türkiye Finans, finansal altyapısını daha da güçlendirmek amacıyla sermaye artırımına gidiyor.

6 Haziran Çarşamba günü yapılan Türkiye Finans Olağanüstü Genel Kurul Toplantısı’nda sermaye artırımına gitme kararı alındı. Boydak Grubu’nun %21.56, Ülker Grubu’nun %13.69 ve Suudi Arabistan’ın en büyük bankası National Commercial Bank (NCB)’ın %64.68 hisseye sahip olduğu Türkiye Finans, 800 milyon TL tutarındaki sermayesini yaklaşık yüzde 122 oranında artırarak 1 milyar 775 milyona yükseltme kararı aldı.

Artırılan sermayenin 700 milyon TL’si bedelsiz olarak Genel Kurul kararınca ayrılan yedek akçeden, 275 milyon TL’si ise ortaklar tarafından nakden karşılanacak. Nakit olarak taahhüt edilen 275 milyon TL’nin 150 milyon TL’lik kısmı sermaye artırımının tescil tarihinden itibaren üç ay içerisinde, kalan 125 milyon TL’lik kısmı ise 31.12.2012 tarihine kadar gerçekleştirilecek.

Söz konusu sermaye artışıyla birlikte Türkiye Finans’ın yabancı ortağı NCB tarafından, ülkemize toplam 100 milyon ABD dolarına yakın doğrudan yabancı sermaye girişi sağlanmış olacak.

Sermaye artırım kararı hakkında bilgi veren Türkiye Finans Genel Müdürü Derya Gürerk, “Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch tarafından değerlendirilen ve Türkiye’de en yüksek kredi notuna sahip beş bankadan biri olan Türkiye Finans’ın sermaye artırım kararının hem finans sektörümüz hem ülkemiz için hayırlı olmasını dilerim. Bu sermaye artışı ile sağladığımız kaynağı her zaman olduğu gibi reel ekonomiye kanalize edeceğiz.

Öncelikle güçlü olduğumuz alanlardan biri olan KOBİ’ler olmak üzere ticari finansman desteğine ihtiyaç duyan firmaları fonlamaya ve aynı zamanda bireysel finansman desteğine ihtiyaç duyan bireysel müşterilerimizin taleplerini karşılamaya devam edeceğiz. Yılsonuna kadar 200’ün üzerine çıkaracağımız şubelerimiz ile ürün ve hizmetlerimizi yaygınlaştıracağız” dedi.

 

Haberi Paylaş
  • Share 'Türkiye Finans sermaye artırdı' on Email
  • Share 'Türkiye Finans sermaye artırdı' on Twitter
  • Share 'Türkiye Finans sermaye artırdı' on LinkedIn
  • Share 'Türkiye Finans sermaye artırdı' on Facebook