Basın Odası

‘Türkiye’ye büyümek için girdik’
12.04.2012

‘Türkiye’ye büyümek için girdik’

Burgan Bank: Türkiye tek başına MENA’nın 3’te biri büyümek için geldik.

Eurobank Tekfen’in yüzde 70 hissesini Yunanlı Eurobank EFG’den alarak Türkiye pazarına giren Kuveytli Burgan Bank’ın CEO’su Eduardo Eguren, “Türkiye ekonomisi tek başına Ortadoğu ve Kuzey Afrika Bölgesi’nin (MENA) ekonomik büyüklüğünün 3’te birine eşit. Küresel kriz sürecinde Türkiye sağlam ekonomik altyapısı, güçlü büyüme ve geniş iç pazarının avantajlarından yararlanıyor” dedi.

Türkiye’nin ‘özel” jeopolitik konumunun da farkında oluklarını belirten Eguren, “Eurobank EFG ile ilgili otoritelerin onaylaması kaydıyla Eurobank Tekfen’in hisselerinin yüzde 99.26’sını almak üzere anlaştık. Türkiye’ye büyüme vizyonuyla girdik” diye konuştu.

Bölgedeki fırsatlar

Eurobank Tekfen’in yönetimini ‘çok güçlü’ diye niteleyen Eguren şunları kaydetti: “Eurobank Tekfen, Burgan Bank’ın bölgesel varlığını güçlendirecek. Banka çok sağlam temeller üzerinde duruyor. Ayrıca güçlü bir yönetimi var. Biz de Eurobank Tekfen’in büyümesini destekleyerek, bir üst noktaya taşıyacağız. Burgan Bank olarak bölgesel deneyimimizi Eurobank Tekfen’e aktararak, bankanın bölgedeki fırsatlardan ve bölgenin büyük bankacılık gruplarından birinin parçası olmasından daha fazla yararlanmasını sağlayacağız.”

511 milyon TL

Burgan Bank’ın Eurobank Tekfen’in hisselerinin yanı sıra, bankanın Türkiye’deki kredi portföyünü de aldığını kaydeden Eguren, “Sözleşme şartnamesi kapsamında, Eurobank EFG’nin 511 milyon TL büyüklüğündeki kredi portföyünü de satın almayı düşünüyoruz. Bu Eurobank EFG’nin Türkiye’de özel sektöre verdiği kredileri de alacağımız anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

Sağlam sicili var

Eguren, Türk bankacılık sektörüne ilişkin ise şu değerlendirmede bulundu: “Türk bankacılık sektörü oldukça sofistike bir pazar. Ancak yaygınlığını artırma açısından halen müthiş bir büyüme potansiyeli var. Ayrıca kârlılık konusunda sağlam bir sicili var. Bu durum sektörün giderek güçlenmesini sağlıyor.”

Burgan Bank, geçen yıl ağustos ayından bu yana ana bankası Yunanlı Eurobank EFG’nin zor durumda olması nedeniyle satış sürecinde olan Eurobank Tekfen’in yüzde 70 hissesini bankanın 641 milyon TL olan piyasa değeri üzerinden satın aldı. Burgan Bank’ın önümüzdeki gönlerde geri kalan yüzde 29.26 hissenin sahibi Tekfen Holding ile yeniden masaya oturması bekleniyor. Hürriyet

Haberi Paylaş
  • Share '‘Türkiye’ye büyümek için girdik’' on Email
  • Share '‘Türkiye’ye büyümek için girdik’' on Twitter
  • Share '‘Türkiye’ye büyümek için girdik’' on LinkedIn
  • Share '‘Türkiye’ye büyümek için girdik’' on Facebook