Basın Odası

Üç banka dava açtı!
13.09.2012

Üç banka dava açtı!

İngiltere’den Royal Bank of Scotland, Alman Commerzbank ve Güney Afrikalı Standard Bank, Dubai Group’u mahkemeye verdi.

Üç banka, bir süre önce şirketin 10 milyar dolar tutarındaki borcunun yeniden yapılandırılması görüşmelerinden çekilmişti. Reuters’in haberine göre bankalar, alacaklarının derhal ödenmesini talep ediyor.

Dubai Group hakkında açılan dava, bir ilk olma özelliği taşıyor. Bankalar bugüne dek, çıkabilecek yeni işleri kaçırmamak ve şeffaflıktan yoksun Dubai hukuk sisteminden sakınmak için kendilerine yapılan teklifleri kabulleniyorlardı.

RBS açıklamasında, Dubai Group tarafından yapılan önerilerin tatmin edici olmaması nedeniyle dava yoluna gidildiği belirtildi. Ancak banka, kabul edilebilir bir öneri gelirse anlaşmaya hazır olduğunu vurguladı.

Dubai Holding’in bir iştiraki olan Dubai Group, Şeyh Muhammed bin Reşid el Maktum’un kişisel yatırım şirketi olarak biliniyor. Şirket, küresel kriz sırasında yüksek kaldıraç nedeniyle ağır kayıplara uğradı. Ayrıca, yatırım yaptığı şirketlerin değeri büyük bir hızla eridi. Bu nedenle, alacaklılarıyla masaya oturarak borçlarını yeniden yapılandırmaya girişti.

Dubai Group’un finans yatırımları arasında Mısır bankası EFG Hermes ve Güney Kıbrıs’ın Marfin bankası da yer alıyor. Her iki banka da küresel krizden ağır hasarla çıkmışlar, Marfin’in sermaye ihtiyacı nedeniyle Güney Kıbrıs hükümeti AB’den yardım istemek zorunda kalmıştı.

Davanın Londra’da açıldığı, üç bankayı hukuk firması SNR Denton’un temsil ettiği, Dubai Group’un temsilcisinin ise Clifford Chance olduğu kaydedildi.

Haberi Paylaş
  • Share 'Üç banka dava açtı!' on Email
  • Share 'Üç banka dava açtı!' on Twitter
  • Share 'Üç banka dava açtı!' on LinkedIn
  • Share 'Üç banka dava açtı!' on Facebook