Basın Odası

VakıfBank’tan tahvil ihracı
24.04.2012

VakıfBank’tan tahvil ihracı

VakıfBank, 24 Nisan 2017 vadeli 500 milyon dolar tutarındaki ilk tahvil ihracını gerçekleştirecek.

Türkiye’de ilk kez kamu mevduat bankalarının uluslararası piyasalara açılmasını sağladı.

1 Nisan 2012 tarihinde, 18 Nisan 2012 tarihindeki fiyatlandırma işleminden önce, sabit getirili kıymetlere yatırım yapan önemli yatırımcıları kapsayacak şekilde Londra, Boston ve New York’taki yatırımcı toplantıları yapılmasının ardından gerçekleştirilen ihraç, dünya çapında 190’ın üzerinde önde gelen hesaptan oluşan bir yatırımcı tabanının ilgisini çekerek 2.6 milyar doların üzerinde talep oluşturdu. Talebin güçlü olması, ihracın MS+487.5 baz puan olarak, başlangıç gösterge fiyatından (MS+500bps alanı) 12.5 baz puan aşağıda, %5.750 kupon ve %6.008 nihai getiri oranı ile fiyatlanmasını sağladı.

İhraç edilen tahvillerin %36’sı Avrupa, %27’si ABD, %27’si İngiltere ve %10’u Asya ve Orta Doğu’ya satıldı. İhraç edilen tahvillerin %64’ü fon yöneticilerine, %18’i bankalara, %14’ü özel bankalara ve %4’ü sigortacılara ve emeklik fonlarına satıldı.

Banka tahvil ihraçlarındaki en yüksek talep

VakıfBank’ın döviz cinsinden tahvil ihracı, Türkiye’de bir kamu mevduat bankası tarafından gerçekleştirilen ilk tahvil ihracı olma özelliği taşıyor. 2012 yılı içerisinde bugüne kadar bir Türk bankası tarafından ulaşılan en düşük kupon ve 5 yıl vadede Türkiye’de yapılan banka tahvil ihraçlarındaki en yüksek talep oranına sahip olan tahvil ihracının başarısı, hem yatırımcıların Türk bankacılık sektörüne olan yüksek ilgisini, hem de VakıfBank’ın ülkede önde gelen kredi kuruluşlarından biri olduğunu gösteriyor.

 

Haberi Paylaş
  • Share 'VakıfBank’tan tahvil ihracı' on Email
  • Share 'VakıfBank’tan tahvil ihracı' on Twitter
  • Share 'VakıfBank’tan tahvil ihracı' on LinkedIn
  • Share 'VakıfBank’tan tahvil ihracı' on Facebook