Basın Odası

‘Yatırım bankası olmayı hedefliyoruz’
22.05.2012

‘Yatırım bankası olmayı hedefliyoruz’

Özen, “Dört ana grupta topladığımız faaliyet alanlarını kısa zamanda artırarak bir yatırım bankası olmayı hedefliyoruz” dedi.

ATIG, İsviçre kökenli Advised Trading’in para ve sermaye piyasalarındaki bilgi ve tecrübeleriyle Türkiye’de faaliyetlerine başlıyor. Aracılık faaliyetleri, kurumsal finansman, portföy ve varlık yönetimi olmak üzere dört ana alanda faaliyet gösterecek olan şirket 2012 sonuna kadar 8 şubeye ulaşmayı hedefliyor ATIG Menkul Değerler, yatırımcıların para ve sermaye piyasalarındaki yatırımlarını daha doğru kanallara yönlendirmesine yardımcı olurken, mevcut konjönktürde yatırımlarından daha fazla getiri elde etmelerine olanak sağlamayı amaçlıyor.

ATIG Menkul Değerler’in faaliyete başlamasının duyurulması amacıyla düzenlenen basın toplantısına şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Özen, Genel Müdür Hakan Avcı ve diğer yöneticileri katıldı. Toplantının açılış konuşmasını yapan Mustafa Özen, Türkiye’nin son dönemlerde bölgenin parlayan yıldızı olduğuna dikkat çektiği konuşmasında “Biz de bu duruma kayıtsız kalamazdık. Uzun zamandır İsviçre’de yürüttüğümüz faaliyetlerimizin yanısıra Türkiye’yede de var olma kararı aldık. Bugün aracılık faaliyetleri, kurumsal finansman, portföy ve varlık yönetimi olarak dört ana grupta topladığımız faaliyet alanlarını kısa zamanda artırarak bir yatırım bankası olmayı hedefliyoruz” dedi.

Avrupa ve ABD’de yaşanan finansal krizler nedeniyle gelişmiş ülkelerin bu piyasalara güvenini azalttığına dikkat çeken Özen “Öte yandan artık offshore finansçılığı da gücünü kaybetmiş durumda. Artık insanlar yatırımları için daha güçlü kaleler istiyor. Avrupa’nın güvenli olduğu düşünülen finansal merkezleri dahi çekiciliğini yitirmişken, Arap Baharı’nın da etkisiyle ortaya çıkan güvenli liman arayışında Türkiye en güçlü merkezler arasında bulunuyor” diye konuştu.

“Finans Sektörünün Güçlü Altyapısı Yabancılara Güven Veriyor”

ATIG Genel Müdürü Hakan Avcı ise bu dönemde Türkiye’nin bölgesel bir güç olarak ortaya çıktığını kaydederken, özellikle birçok gelişmiş ülkeyi geride bırakan finansal piyasalar denetleme otoritesine sahip olmanın yanısıra, Takasbank aracılığıyla sisteme sağlanan güvencenin yatırımcılar için önemli kriterler olduğunu vurguladı. Avcı “Bütün bunlara ek olarak İstanbul Finans Merkezi gibi bazı projelerle ülkedeki finansal piyasaların geliştirmeye ve güçlendirmeye odaklı bir siyasi otoritenin varlığı da özellikle yabancı yatırımcılar açısından büyük bir güven kaynağı oluştrmaktadır” dedi. ATIG’nin İstanbul-Londra ve Birleşik Arap Emirlikleri ekseninde oluşan yeni bir finansal güç olacağını söyleyen Avcı, “Biz Türkiye’nin gücüne güveniyoruz. AT Grubu’nun bugüne kadar yurtdışındaki tecrübesine ek olarak İstanbul ofisinde de bu piyasalara hakim çok güçlü bir ekibimiz mevcut. Müşterilerimize öngörüye değil somut bilgiye dayalı yatırım olanakları ve reel ekonomiye dayalı bir finans düşüncesi sunuyoruz. Tüm bunları yaparken de kayıtsız-şartsız etik bir duruş sergilemeyi en önemli presibimiz olarak görüyoruz” diye konuştu.

“Forekste yeni adres”

ATIG’nin diğer aracı kurumlardan farklı olarak Kaldıraçlı İşlemler (Foreks) piyasasında da hizmet vereceğini anlatan Avcı şunları söyledi: “Bildiğiniz gibi Sermaye Piyasası Kurulu tarafından Ağustos 2011’de yayınlanan tebliğle Foreks piyasaları da yatırımcıların hizmetine açıldı. Hızla büyüyen global piyasalarda, ATIG olarak büyük deneyim sahip olduğumuz bu alanda da iddialıyız. Şu anda Sermaye Piyasası Kurulu’ndaki başvurumuzu tamamlayıp umduğumuz onayı aldıktan sonra yatırımcılarımıza sabit ve güvenilir marjlar sunduğumuz, temel prensibimizin ise müşterinin piyasada kaldığı sürece kazanmaya yönelik yatırım olduğu modelimizi hayata geçireceğiz.”

İlk etapta İstanbul Merkez başta olmak üzere İstanbul Levent, İzmir ve Ankara’da şube açmakta olduklarını kaydeden Avcı, yakın zamanda Bursa, Kayseri, Gaziantep, Antalya ve Denizli ofislerini de hayata geçirerek toplamda 8 şehre ulaşacaklarını sözlerine ekledi.

Haberi Paylaş
  • Share '‘Yatırım bankası olmayı hedefliyoruz’' on Email
  • Share '‘Yatırım bankası olmayı hedefliyoruz’' on Twitter
  • Share '‘Yatırım bankası olmayı hedefliyoruz’' on LinkedIn
  • Share '‘Yatırım bankası olmayı hedefliyoruz’' on Facebook